2015. április 14., kedd

Tiroli meggytorta







A piskótához:
8 tojás
4 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
4 evőkanál liszt

A krémhez:
2 dl Hulala habtejszín
1 doboz (250 g) mascarpone
1 üveg magozott meggy
3 evőkanál porcukor
3 lap zselatin

A bevonathoz:
darált dió
Hulala habtejszín

A tetejére:
10 dkg ét tortabevonó csokoládé
tejszín

ELKÉSZÍTÉSE A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, és kanalanként a fehérjéhez adjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és azt is a tojásfehérjéhez adjuk, óvatosan elkeverjük. Egy szív alakú tortaformát kiolajozunk-lisztezünk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük, majd ha kihűlt, cérnával 3 részre vágjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük – vegyünk ki belőle 2 kanállal a torta oldalára -, majd hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a porcukrot. A meggyet lecsepegtetjük, és turmixgépben teljesen összetörjük. Hozzáadjuk a tejszínhez, és alaposan elkeverjük. A zselatint elkészítjük a meggylével a rajta levő utasítások szerint, hozzáadjuk a krémhez, és hűtőben 15 percig dermesztjük.
A krémmel megtöltjük a tortalapokat, a torta oldalát kenjük be tejszínnel, és darált dióval szórjuk meg. A tortabevonót gőz fölött olvasszuk meg, és vonjuk be vele a torta tetejét, végül díszítsük tejszínhabbal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése