2015. április 14., kedd

Sport szeletes sütemény eperrel








Tészta:
8 tojás
1 csomag sütőpor
6 evőkanál liszt
1 nagy evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
Krém:
2 csomag csokoládés pudingpor
12,5 dkg margarin
3 db Sport szelet csokoládé
3 evőkanál cukor
5 dl tej

Bevonat:
3 db Sport szelet csokoládé
2 csomag tejszínhabpor
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál cukor
2 dl tej
12,5 dkg margarin
1 csomag habfixáló

Díszítés:
10 szem eper
kevés felvert tejszínhab
kakaópor

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. A tojásfehérjéhez adjuk a kakaót, egyenként a tojássárgáját, és folyamatosan keverjük a habverővel, lassú fokozaton. Kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy kiolajozott 30 × 20 cm-es tepsibe rakunk sütőpapírt, majd beleöntjük a masszát. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. A kihűlt piskótát kettévágjuk.


A krémhez a pudingot kevés tejben, cukorral, csomómentesre keverjük. A maradék tejet lábasba öntjük, beletesszük a margarint, a feldarabolt csokoládét, a pudingot, és sűrű krémmé főzzük. A piskótát megtöltjük a krémmel.
A bevonathoz a csokoládét apró darabokra vágjuk. Pici tejben elkeverjük a kakaót, a cukrot, a csokoládét és a margarint. Gázon összefőzzük, majd teljesen kihűtjük. A tejszínhabport 2 dl tejben a habfixszel együtt kemény habbá verjük, a kihűlt kakaós krémhez adjuk, jól összekeverjük és bevonjuk vele a süteményt.
A díszítéshez az eper alját levágjuk, majd a kalapját is, megtöltjük tejszínhabbal, végül visszatesszük a kalapját. A szemét fogpiszkálóval készítjük úgy, hogy előtte belemártjuk kakaóporba. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése