2015. április 14., kedd

Meggyes sztracsatellatorta







Nagyon különleges ebben a süteményben az ízek kavalkádja.


A tésztához:
15 dkg vaj
20 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
1 evőkanál durvára darált kávészem

A krémhez:
fél üveg meggybefőtt
10 db tejkaramella
6 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag habfix

A tetejére:
1 kávéskanál kakaópor
10 dkg csokoládéforgács

ELKÉSZÍTÉSE A tésztához a vajat megolvasztjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kávét, végül beledolgozzuk a vajat. Az így elkészült masszát tortaformába tesszük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kisütjük.
A krémhez összevágjuk a tejkaramellát, beletesszük a tejszínbe, és addig melegítjük, míg éppen fel nem olvadnak, de csak addig. Hűtőszekrényben lehűtjük. Ha hideg, habverővel felverjük a habfixszel együtt, és még hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A csokoládét reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a habhoz, majd a meggyet is óvatosan beleforgatjuk. Rásimítjuk a kihűlt tészta tetejére a tejszínt, díszítjük kakaóporral és csokoládéforgáccsal. Hűtőbe tesszük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése