2015. április 9., csütörtök

Márványos csokoládés keksztekercs








hozzávalók:

500 g darált háztartási keksz
2 ek lágy vaj
1 ek rumaroma
3 ek cukor
kb. 2 dl tej
1 ek kakaó

A krémhez:
1 tábla ét tortabevonó csokoládé
5 dl tej
2 tojássárgája
2 ek cukor
3 nagy ek liszt

A tetejére:
1 ek kakaó
kevés tej
1 ek Rama
1 ek porcukor

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, ne legyen nagyon lágy, mert mikor tekerjük fel, akkor nagyon berepedezik és szétesik.
Kekszmorzsás nyújtódeszkán vékonyra nyújtsuk ki.
A krémhez egy kevés tejjel alaposan keverjük el a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet.
A tejet tegyük fel a gázra, majd mikor felforrt, adjuk hozzá az elkevert tojássárgáját. Lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük.
Vegyük le a gázról, majd adjuk hozzá az előzőleg mikróban felmelegített tortabevonót, alaposan keverjük el.
Mikor félig kihűlt, kenjük meg vele a tésztánkat, és tekerjük fel.
A mázhoz gázon pár perc alatt főzzük össze a hozzávalókat.
Kenjük a süteményre, attól lesz márványos, mert a margarin nem olvad fel, hanem foltos marad a kakaós tejben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése