2015. április 9., csütörtök

DIÓS RÁCSOS SÜTEMÉNY









HOZZÁVALÓK
1.40 dkg liszt
2.1 kis dobozos tejföl
3.1 tojás
4.3 evőkanál vaj
5.fél csomag sütőpor
6.1 citrom reszelt héjja
7.3 evő kanál cukor

A TÖLTELÉKHEZ
1.30 dkg dió
2.1 kis üveg sárgabarack lekvár
3.4 tojás
4.1 citrom leve
5.2 evőkanál cukor

ELKÉSZÍTÉS
1.A tésztához valókat alaposan össze gyúrjuk,20 percig pihentetjük.Egy tepsit kiolajozunk lisztezünk,háromnegyed részét tepsibe tesszük,megkenjük barack lekvárral.
2.A diót tojássárgájával ,citrom levével.cukorral alaposan össze keverjük.
3.Tojásfehérjét kemény habbá verjük és a dióhoz keverjük óvatosan és végül a tésztára simítjuk.
4.A maradék tésztából csíkokat sodrunk és a tésztát berácsozzuk vele.Sütőben készre sütjük kb 30 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése